Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bemutatót tart a Magyar Színház a magyar dráma napján, szeptember 21-én: Holdvilág és utasa címmel láthatja a közönség a Szerb Antal regénye nyomán született előadást. - Színház magazin
részletek »

Holdvilág és utasa: premier a Magyar Színházban a magyar dráma napján

Színház magazin, amely elvisz, invitál abba a világba, ahová kikapcsolódni, önfeledten szórakozni, feltöltődni , elfeledni, igazságokat keresni járunk. Legyen az akár ókori klasszikus, vagy mai modern darab: a függöny fellebben, a lepel pedig lehull.
Színház magazin
Itt vagy: Színház magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Holdvilág és utasa: premier a Magyar Színházban a magyar dráma napján
Holdvilág és utasa: premier a Magyar Színházban a magyar dráma napján
Bemutatót tart a Magyar Színház a magyar dráma napján, szeptember 21-én: Holdvilág és utasa címmel láthatja a közönség a Szerb Antal regénye nyomán született előadást.
Szerb Antal Utas és holdvilág című regénye alapján Forgách András készítette el a színpadi változatot. A darabot Harsányi Sulyom László rendezi, a főszerepben, Mihály szerepében a kaposvári Csiky Gergely Színházból frissen a társulathoz szerződött Takács Géza mutatkozik be a budapesti közönségnek - áll a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A darabot különleges játszóhelyen, a nagyszínpadon, a vasfüggöny mögötti térben adják elő. Az előadás 16 éves kortól ajánlott.

Mint az előadás ismertetőjében áll, a történet egy életutazás. Mihály térben és időben is utazik. Nem tud szabadulni kamaszkorától, szenvedélyeitől, egyszerre éli a múltat és a jelent. A történet másik utazója Erzsi, a felesége.
Hirdetés

Az előadásban a Mihályt játszó Takács Géza és az Erzsi szerepét alakító Auksz Éva mellett Balsai Móni, Pavletits Béla, Horváth Illés, Szatmári Attila, Benkő Nóra, Rancsó Dezső, Szűcs Kinga, Szűcs Sándor, Sipos Imre, Mentes Júlia, Tóth Sándor és Gémes Antos szerepel. A díszlet és a jelmez Kovács Yvette Alida, a zene Szemenyei János munkája.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - magyar színház, premier, a magyar dráma napja
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-13 09:51:39
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü