Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A kínai központi televízió (CCTV) milliárdos nézettségű holdújévi gálaműsorának közönség előtti próbái már előre vetítették, hogy az Attraction sikere fergeteges lesz, a magyar táncosok belopják - Színház magazin
részletek »

Az Attraction produkcióját millárdok fogják látni a kínai központi tv gálaműsorában

Színház magazin, amely elvisz, invitál abba a világba, ahová kikapcsolódni, önfeledten szórakozni, feltöltődni , elfeledni, igazságokat keresni járunk. Legyen az akár ókori klasszikus, vagy mai modern darab: a függöny fellebben, a lepel pedig lehull.
Színház magazin
Itt vagy: Színház magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Az Attraction produkcióját millárdok fogják látni a kínai központi tv gálaműsorában
Az Attraction produkcióját millárdok fogják látni a kínai központi tv gálaműsorában
A kínai központi televízió (CCTV) milliárdos nézettségű holdújévi gálaműsorának közönség előtti próbái már előre vetítették, hogy az Attraction sikere fergeteges lesz, a magyar táncosok belopják magukat a kínaiak szívébe is - erről Szűcs Zoltán, a társulat kreatív igazgatója beszélt az MTI-nek Pekingben.
A többórás gálaműsor, amelyben a magyar látványszínház fellépése is látható, helyi idő szerint este kezdődött el és éjfélig tart.

A Britan's Got Talent tehetségkutató műsor tavalyi győztes csapatának vezetője szerint a londoni szereplés egyben világsiker volt. Ennek köszönhetik, hogy művészetük Kínában is felkeltette az érdeklődést, s ezért kapták a felkérést a "világ legnézettebb műsorába". Aminek - tette hozzá - örömmel tettek eleget.

Hogy kaptak-e konkrét feladatot a témára vonatkozóan, vagy volt-e olyasmi, amit nem kért "a megrendelő", arról a társulat vezetője nem árult el részleteket, de szavaiból az derült ki, meglehetős szabadsággal dolgoztak, és hónapokon át próbáltak Magyarországon.

Az Attraction fellépéséről az utolsó napokig nem lehetett olvasni, hallani a kínai médiában, aminek egyetlen oka a meglepetés szándéka volt. A CCTV 13-as csatornája ugyan közölt már velük egy bemutatkozó riportot, és egy kínai honlapon már előzetesen kiszivárogtatták azt is, hogy produkciójuk "megtestesített" elemei között a kínai Nagy Fal, a Tiltott Város és a Panda is ott lesz.
Hirdetés

- Nem tudtunk mindent beletenni a performanszba, hiszen az időnk korlátozott volt. Szerettünk volna és szeretnénk sokkal többet megmutatni a kínai közönségnek, de pár percbe ennyi fért. Akik látták, és akikkel beszéltünk, érdekesnek, izgalmasnak ítélték, mi pedig reméljük, hogy minden generációnak hatalmas élményt okoztunk - mondta a negyvenes éveinek elején járó táncművész.

Arra a kérdésre, hogy az árnyjáték nem teljesen új műfaj a kínaiak számára, s ez vajon segítette-e helyzetüket, vagy nehezebbé tette, Szűcs Zoltán egyértelműen azt válaszolta, hogy ennek köszönhetően közelebb tudtak kerülni a közönséghez.

- A tradicionális kínai árnyjátéknak 300 éves hagyománya van - magyarázta Szűcs -, de amit mi hoztunk Kínába az egy újabb műfaj, ami nem, vagy kevéssé ismert az itt élők számára. Mivel közel érzik magukhoz, könnyebb a kapcsolatot is megteremteni velük. Nem volt olyan, amire ne reagáltak volna pozitívan, lelkesedéssel - számolt be elégedetten a sikerről Szűcs Zoltán. Úgy vélte, habár már eddig is kaptak ajánlatokat Kínából, ezután tömegével fognak érkezni, s egy közeljövőbeni Kína turné "elkerülhetetlen" lesz.

Colin Lester, a londoni székhelyű JEM Artists művészeti menedzsment iroda vezérigazgatója, aki először járt Kínában, hasonló véleményen volt. Ami a társulattal kapcsolatos konkrét és nagyszabású terveket illeti, elárulta, készülnek a Las Vegas-i önálló show-ra és a brazil illetékesekkel is kapcsolatban állnak az olimpiai programban való részvételt illetően.

Lester elmondta még, olyan művészeti akadémiák létrehozását tervezik a világ különböző országaiban, amelyek révén "egyszer majd" Attraction show-kat élvezhetnének az emberek a földkerekség minden táján.

"Megtanítanánk a tudást, azt a lehetőséget megadva, hogy a különböző együttesek együtt dolgozhassanak az Attractionnal" - jegyezte meg a szakember, arról is beszámolva, hogy a nagy-britanniai siker után a magyar csapat rengeteg rajongóra talált.

A cégvezető a műfajban rendkívül nagy lehetőséget, jövőt lát és nagy elismeréssel beszélt Szűcs Zoltánról, mert - mint mondta - látja benne a tehetséget és a szenvedélyt, s ehhez párosul az a törekvése, hogy e műfajt újabb és újabb elemekkel bővítve, mind magasabb szinten művelje csapatával.
Szűcs Zoltán, az Attraction látványszínház alapítója, kreatívigazgatója (felül, k) és táncos társulata 2014. január 29-én a pekingi Media Hotelben. A Britan's Got Talent tehetségkutató műsor tavalyi győztes csapata meghívást kapott a nagyszabású holdújévi kínai televíziós gálába. MTI Fotó: Trebitsch Péter
Colin Lester, a londoni székhelyű JEM Artists művészeti menedzsment iroda vezérigazgatója (b) és Szűcs Zoltán, az Attraction látványszínház alapítója, kreatívigazgatója 2014. január 29-én a pekingi Media Hotelben. MTI Fotó: Trebitsch Péter
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - attraction, kínai tv, holdújév, gálaműsor, látványszínház
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-01-30 15:42:47
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü